Categorie archief: Tinder

Mijn hoofd is een wervelstorm

Zelden was ik zo druk in mijn hoofd als dat ik de laatste 2 weken ben. Het is echt een mix van super exited, spannend, stress etc… Wat gaat er dan allemaal in mijn hoofd om? In het kort komt het neer op een mix van vakantie, daten, opnieuw oom worden, Dotan in Ziggo Dome, werk druk, telegraaf actie en dat per minuut afwisselend gedurende de gehele dag door.

Eerste kerstdag vertrek ik voor een backpack vakantie voor 4 weken naar Colombia, ik heb hier echt zo ontzettend veel zin in. Dit keer ga ik helemaal alleen, dat is voor mij een geheel nieuwe ervaring maar tijd om het spannend te vinden heb ik nog niet. Ik heb wel wat voor onderzoek gedaan in wat ik wil doen en wat ik wil zien, wat je in Colombia wel kunt doen en wat beter niet. Geloof me, alle grappen over pakketjes en poeders heb ik al wel gehoord ;). De eerste twee nachten heb ik geregeld en verder staat alles nog open, in elk geval wil ik de jungle in op de grens met Brazilië en Peru.

Het is al weer een tijdje geleden dat ik over daten heb geschreven, ook nu ga ik er niet heel uitgebreid op in want dat zou wel eens heel ongemakkelijk voor deze of gene kunnen worden, waarbij ik in dit geval leidend lijdend voorwerp ben van beide. Ik ben dus 2x op date geweest met P die ik heb ontmoet op Tinder, de eerste date met mijn hond Bruce naar het bos en de tweede date zijn we gaan schaatsen. Ik vond het beide super gezellig, maar ik twijfel wat P van de tweede date heeft gevonden en durf het niet goed te vragen :-/. Het irrationele gevoel iets te verliezen wat er niet is, weerhoudt me er van om het te vragen. Kennelijk is dit ook Mark.

Afgelopen zaterdag ben ik in alle vroegte van Tilburg naar het verre Amsterdam gereisd, uhm… serious, voor Colombiaanse begrippen is Tilburg een dorp bij Amsterdam, maar goed sommige mensen vinden het ver. Vriendin S appte me laatst een krantenknipsel of ze me op mocht geven voor een Valentijns-actie van Vrouw.nl (bijlage in de Telegraaf). Heel kort heb ik getwijfeld, maar soms moet je dingen doen buiten je comfort zone. Dit is was dus zo’n ding. Puntje van aandacht is wel dat ik op dat moment nog geen date had afgesproken met P. Na de eerste date had ik kunnen cancelen maar ja hoe vaak krijg je die kans en gezien het aantal 1e dates die ik afgelopen jaren heb gehad wilde ik dit nog geen halt toeroepen. Het bleek een superleuke ochtend, met een interview, visagiste, styliste, video en fotoshoot. Jullie gaan het vanaf de 13e februari zelf zien op de website- en in de Telegraaf bijlage van vrouw.nl. Tenzij… ik niet mee beschikbaar ben op de dating markt. Superjammer voor jullie natuurlijk, maar voor mij zelf om meerdere redenen wel zo prettig, dan kan ik namelijk vragen om mij er uit te laten.

Afgelopen zaterdag is mijn eerste neefje geboren, van nichtjes had ik er al 3. Echt superleuk, maar een neefje is wel echt kikken hoor. Het is ook de eerste keer dat ik eigenhandig een baby van nog geen 24 uur oud vast heb gehouden. Heel bijzonder toch wel :).

Afgelopen maandag was mijn moeder jarig, we hadden al wel een tijdje het idee dat dat er aan zat te komen en afgelopen februari heeft mijn moeder kaartjes gekocht voor een concert van Dotan in Ziggo Dome. Ze was jarig en dus mocht ze ook voor mij betalen :p. Het was echt een heel tof concert, thnx mam.

Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen dat de dagen net voordat je op vakantie gaat extra druk zijn op het werk. Tel daarbij op een collega die ziek is en dat klanten nog net dingen gedaan willen hebben voor het einde van het jaar. Enfin, waar ik normaal gesproken mijn werk best goed op kantoor kan laten doe ik nu ook ’s avonds wat controle rondjes in mijn hoofd.

Tot slot heb ik ook in de privé sfeer wat afspraken lopen die door moeten gaan tijdens mijn vakantie, daar moet ook nog e.e.a. voor gereld worden en ik zit hier op mijn gemak een blogpost te schrijven. Tijd om verder te gaan met belangrijke dingen… Tot later.

P.s.: excuses voor het gebrek aan beeldmateriaal, er moet ook nog gewerkt worden

Update 23-12-2015 18:30:
Stoute schoenen aangetrokken wat betreft P (had ze nog ergens liggen), laten we zeggen dat de Telegraaf blij is nu…

2015 Is een goed date jaar

In het verleden kreeg ik de meeste reacties op mijn blos over daten. Ook IRL (In Real Life voor de mensen die anders moeten Googlen naar deze hippe afkorting) vraagt men geregeld hoe het met mijn date-life gesteld is. De mensen in mijn direct omgeving weten dat ik nog steeds volop date, misschien nog wel meer dan ever, maar een relatie is er nog niet uit voort gekomen.

Specifiek over een date bloggen ga ik niet meer doen (tenminste dat denk ik nu), maar in de eerste periode van 2015 heb ik materiaal genoeg op gedaan om over te kunnen bloggen :). Dit jaar heb ik gedate met 5 verschillende dames in de leeftijd categorieën van 28 t/m 36 jaar met een totaal van ongeveer 10 dates (ik houd geen logboek bij). Tot op heden is de verhouding leuke dates VS saaie dates 100% – 0%.

Mark, waarom wil het dan niet zo lukken?

…is een vraag die ik geregeld te horen krijg. Even aangenomen dat men er dan vanuit gaat dat men er op doelt waarom ik dan nog geen relatie heb, vraag ik me dat uiteraard ook wel eens af. Mijn antwoord is dan eigenlijk altijd wel in dezelfde trend…

Geen idee, maar het daten op zich is superleuk en ik MOET ook geen relatie. Ik maak me verder geen zorgen, ik vermaak me prima zo.

Dat is dan ook de waarheid en niets anders dan de waarheid :). Waar vrienden om me heen steeds meer beginnen te settelen en waar (vooral de vrouwelijke varianten hiervan) steeds meer nesteldrang krijgen, ben ik vooral bezig met leuke dingen doen met verschillende mensen. Mocht er een keer echt een hele leuke klik zijn, dan kijken we wel weer verder. Misschien heb ik die persoon al wel ontmoet, maar ja na 1 date weet ik dat echt nog niet hoor. Dan kan het dus ook zo zijn dat je na 4 dates blijkt niet helemaal de geschikte partner voor elkaar te zijn maar heb je wel een hele leuke tijd gehad.

Mijn voorkeur heeft nog steeds om leuke (actieve) dingen te doen tijdens een date, maar ook de eet- en/ of borrel dates ben ik meer gaan waarderen :). De voorkeur voor een doe date is denk ik vooral omdat ik zelf graag dingen doe, iemand die dat niet leuk vind mist meteen een belangrijk deel van “de klik”. Je leert elkaar ook net iets anders kennen dan tijdens een soort van kruisverhoor dat ook leuk kan zijn hoor.

Datenschap is nog niet vergeten

Vorig jaar heb ik het aangekondigd en tot op heden is het nog niet helemaal gelukt. Project Datenschap staat nog even in de ijskast, maar mijn vingers jeuken om het er uit te halen, nu de tijd nog vinden. Ik zou daar dan ook graag over jullie date ervaringen willen lezen en ervaringen en tips uitwisselen.

Daten is leerzaam

Waar ik tot vorig jaar wel eens ooit een date had, heb ik afgelopen wat meer gedate en de conclusie is… Lekker doen mensen, het is echt leuk en leerzaam. Normaal start je natuurlijk een een verhaal hoge kwaliteit blog niet met een conclusie, maar dan ben ik natuurlijk ook niet echt doorsnee ;D. De echte conclusie is misschien wel dat het daten nog niet tot een relatie heeft geleid. Oeps doe ik het weer.

Wat betreft karakter, opleiding/ werk en uiterlijk heb ik nog geen gemeenschappelijke deler in de dates kunnen ontdekken. Dat past ook wel bij mij, aangezien ik geen heel rechtlijnig karakter heb en veel dingen leuk of mooi vind. Zo dus ook bij mij interesse in vrouwen blijkt. Zelf denk ik dat ik redelijk direct, open en eerlijk ben. Dat is dan ook wel een must have bij een eventuele partner. Of iemand dat ook daadwerkelijk is, daar kom je met een paar dates echt niet achter. Wat betreft de andere zaken heb ik natuurlijk voorkeuren en niets menselijks is mij vreemd.

Sinds afgelopen zondag heb ik me sinds een half jaar weer eens gewaagd op het gebied van online daten. Ik ging met de trein van Tilburg naar Rotterdam en terug en je moet toch iets te doen hebben. Hoppa Tinder weer geïnstalleerd en er voor gekozen om Paiq eens een nieuwe kans te geven.  De smaak van het swipen op Tinder had ik al snel weer te pakken. En Paiq? Dat is precies het tegenovergestelde. Waar je bij Tinder bijna oneindig vlees kunt keuren wel overwogen objectief, vele dames kunt beoordelen, heb je bij Paiq maar enkele matches. Daarvan zie je niet eens een foto. Pas als je genoeg met elkaar chat krijg je ook de mogelijkheid om foto’s van elkaar te zien. Dit stadium had ik nog nooit bereikt omdat ik voorheen vooral op Pepper zat. Waar je bij Tinder dames wegkruist die kinderen hebben of er uit zien als iemand van 40 terwijl ze claimen 28 te zijn, gaat het bij Paiq meer om de inhoud.

Inmiddels ben ik met wat dames op beide “dating dingen” aan het chatten. Een dame op Paiq liet al heel snel een eerlijke indruk achter. Paiq heeft ons gematched, waarschijnlijk omdat we beide interesse hebben voor reizen. Waar Paiq geen rekening mee heeft gehouden, maar wat de dame in kwestie zelf gelukkig al snel vertelde, is dat ze tijdens haar laatste reis in verwachting was. WTF, ze is moeder, had ik de “niet kinderen filter” niet aangezet dan? Anyway, het gesprek is leuk en praten kan nooit kwaad, ik zit niet voor een uurloon te chatten en ik ben ook niet desperate op zoek. Na wat chatten kwam er een linkje te staan… ‘Je kunt nu foto’s bekijken…’, hopen dat ze lelijk is. Helaas, ze ziet er nog goed uit ook. Waar ik 24 uur eerder nog stellig tegen S. zei dat ik geen vrouw wil die al kinderen heeft, blijk ik onbewust toch ook hersencellen te hebben die daar minder stellig in zijn. Overigens cancel ik op Tinder nog steevast alle dames die foto’s met kinderen er op hebben.

Conclusie: Daten is leuk, maar vooral ook leerzaam om jezelf te leren kennen.