Categorie archief: Daten

Roest

Waar het onderwerp het niet doet vermoeden gaat deze blog website over daten. Zoals je op deze blog kunt lezen ben ik de afgelopen jaren met enige frequentie aan het online daten. Ga er maar vanuit dat de dates die omschreven staan lang niet alle dates zijn die ik gehad heb.

Dit jaar heb ik echter pas met 3 verschillende vrouwen gedatet; date 1, via de valentijnsactie van vrouw.nl; date 2, een date via Pepper met een vrouw waarmee ik best veel gewhatsappt heb en na de daadwerkelijke date nooit meer een reactie van heb gehad; de jonge dame van date 3 ontmoette ik ook op Pepper en is de inspiratie voor het onderwerp van deze blogpost… Laten we haar X. noemen.

Net voor mijn korte trip naar Tenerife sprak ik af met date 2 in een restaurant in Tilburg. Een hele leuke date dacht ik, maar na de date was haar Whatsapp tegoed op denk ik want ik kreeg geen enkele reactie meer. Ik vond daar toch wel wat van en niet eens dat de date geen vervolg kreeg, maar wel de manier waarop. Pas na mijn date met X. is me e.e.a. duidelijk geworden, maar dat komt zo… Na de date met miss ontfastoen was mijn trek om op korte termijn weer te daten vervlogen. Wel was ik al aan het chatten met X. en waar ik dacht de date nog even af te houden, bleek mijn vraag om op date te gaan alsnog heel snel te komen 😂.

X. woont in Den Bosch en stelde voor om naar de Bosch Parade te gaan op onze eerste date. Trippel biertje er bij en een mooi uitzicht, de ingrediënten voor een geslaagde date zou je zeggen. De waarheid bleek ietsje anders. Nadat we alle vaartuigen hebben gezien was er nog date tijd over en hebben we nog wat gegeten, gedronken en veel gepraat in de Verkadefabriek. X. vertelde over een relatie die ze heeft gehad die werd vergeleken met roest en dat ze voor een nieuwe relatie niet voor minder gaat dan goud, hoppa no pressure voor de rest hoor. Waar we vooraf veel ge-appt hebben en ook nog gebeld kwam het gesprek in de Verkadefabriek niet goed op gang en dwaalde ik af in onderwerpen die niet heel boeiend waren. Daarna via een mooie route door roestig Den Bosch gefietst, want roest hebben ze in Den Bosch ten overvloede en zo terug naar het huis van X., fiets binnen en op weg naar huis met mixed feelings.

Zondag; de dag des evaluatie, beide hadden we een beetje hetzelfde gevoel. X. had zoiets van… “We zien wel hoe het appen gaat en of er nog een volgende date zou komen”. Dat gesprek duurde ettelijke uren en het gevoel was terug op het niveau van voor de date. Hier was dan ook het leer momentje… ik blijk niet te lijken op de foto die ik ook gebruik voor deze blog. Waar iedereen denkt dat ik een man ben blijk ik meer een jongen 😅, haha, oprecht nooit geweten. Toen viel dus het 20 eurocentje, kennelijk durfde date 2 niet eerlijk te zijn tegen een jongen.

X. en ik zijn nog steeds aan het afspreken, maar of ik al goud ben…? In elk geval geen roest.

Mijn hoofd is een wervelstorm

Zelden was ik zo druk in mijn hoofd als dat ik de laatste 2 weken ben. Het is echt een mix van super exited, spannend, stress etc… Wat gaat er dan allemaal in mijn hoofd om? In het kort komt het neer op een mix van vakantie, daten, opnieuw oom worden, Dotan in Ziggo Dome, werk druk, telegraaf actie en dat per minuut afwisselend gedurende de gehele dag door.

Eerste kerstdag vertrek ik voor een backpack vakantie voor 4 weken naar Colombia, ik heb hier echt zo ontzettend veel zin in. Dit keer ga ik helemaal alleen, dat is voor mij een geheel nieuwe ervaring maar tijd om het spannend te vinden heb ik nog niet. Ik heb wel wat voor onderzoek gedaan in wat ik wil doen en wat ik wil zien, wat je in Colombia wel kunt doen en wat beter niet. Geloof me, alle grappen over pakketjes en poeders heb ik al wel gehoord ;). De eerste twee nachten heb ik geregeld en verder staat alles nog open, in elk geval wil ik de jungle in op de grens met Brazilië en Peru.

Het is al weer een tijdje geleden dat ik over daten heb geschreven, ook nu ga ik er niet heel uitgebreid op in want dat zou wel eens heel ongemakkelijk voor deze of gene kunnen worden, waarbij ik in dit geval leidend lijdend voorwerp ben van beide. Ik ben dus 2x op date geweest met P die ik heb ontmoet op Tinder, de eerste date met mijn hond Bruce naar het bos en de tweede date zijn we gaan schaatsen. Ik vond het beide super gezellig, maar ik twijfel wat P van de tweede date heeft gevonden en durf het niet goed te vragen :-/. Het irrationele gevoel iets te verliezen wat er niet is, weerhoudt me er van om het te vragen. Kennelijk is dit ook Mark.

Afgelopen zaterdag ben ik in alle vroegte van Tilburg naar het verre Amsterdam gereisd, uhm… serious, voor Colombiaanse begrippen is Tilburg een dorp bij Amsterdam, maar goed sommige mensen vinden het ver. Vriendin S appte me laatst een krantenknipsel of ze me op mocht geven voor een Valentijns-actie van Vrouw.nl (bijlage in de Telegraaf). Heel kort heb ik getwijfeld, maar soms moet je dingen doen buiten je comfort zone. Dit is was dus zo’n ding. Puntje van aandacht is wel dat ik op dat moment nog geen date had afgesproken met P. Na de eerste date had ik kunnen cancelen maar ja hoe vaak krijg je die kans en gezien het aantal 1e dates die ik afgelopen jaren heb gehad wilde ik dit nog geen halt toeroepen. Het bleek een superleuke ochtend, met een interview, visagiste, styliste, video en fotoshoot. Jullie gaan het vanaf de 13e februari zelf zien op de website- en in de Telegraaf bijlage van vrouw.nl. Tenzij… ik niet mee beschikbaar ben op de dating markt. Superjammer voor jullie natuurlijk, maar voor mij zelf om meerdere redenen wel zo prettig, dan kan ik namelijk vragen om mij er uit te laten.

Afgelopen zaterdag is mijn eerste neefje geboren, van nichtjes had ik er al 3. Echt superleuk, maar een neefje is wel echt kikken hoor. Het is ook de eerste keer dat ik eigenhandig een baby van nog geen 24 uur oud vast heb gehouden. Heel bijzonder toch wel :).

Afgelopen maandag was mijn moeder jarig, we hadden al wel een tijdje het idee dat dat er aan zat te komen en afgelopen februari heeft mijn moeder kaartjes gekocht voor een concert van Dotan in Ziggo Dome. Ze was jarig en dus mocht ze ook voor mij betalen :p. Het was echt een heel tof concert, thnx mam.

Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen dat de dagen net voordat je op vakantie gaat extra druk zijn op het werk. Tel daarbij op een collega die ziek is en dat klanten nog net dingen gedaan willen hebben voor het einde van het jaar. Enfin, waar ik normaal gesproken mijn werk best goed op kantoor kan laten doe ik nu ook ’s avonds wat controle rondjes in mijn hoofd.

Tot slot heb ik ook in de privé sfeer wat afspraken lopen die door moeten gaan tijdens mijn vakantie, daar moet ook nog e.e.a. voor gereld worden en ik zit hier op mijn gemak een blogpost te schrijven. Tijd om verder te gaan met belangrijke dingen… Tot later.

P.s.: excuses voor het gebrek aan beeldmateriaal, er moet ook nog gewerkt worden

Update 23-12-2015 18:30:
Stoute schoenen aangetrokken wat betreft P (had ze nog ergens liggen), laten we zeggen dat de Telegraaf blij is nu…

2015 Is een goed date jaar

In het verleden kreeg ik de meeste reacties op mijn blos over daten. Ook IRL (In Real Life voor de mensen die anders moeten Googlen naar deze hippe afkorting) vraagt men geregeld hoe het met mijn date-life gesteld is. De mensen in mijn direct omgeving weten dat ik nog steeds volop date, misschien nog wel meer dan ever, maar een relatie is er nog niet uit voort gekomen.

Specifiek over een date bloggen ga ik niet meer doen (tenminste dat denk ik nu), maar in de eerste periode van 2015 heb ik materiaal genoeg op gedaan om over te kunnen bloggen :). Dit jaar heb ik gedate met 5 verschillende dames in de leeftijd categorieën van 28 t/m 36 jaar met een totaal van ongeveer 10 dates (ik houd geen logboek bij). Tot op heden is de verhouding leuke dates VS saaie dates 100% – 0%.

Mark, waarom wil het dan niet zo lukken?

…is een vraag die ik geregeld te horen krijg. Even aangenomen dat men er dan vanuit gaat dat men er op doelt waarom ik dan nog geen relatie heb, vraag ik me dat uiteraard ook wel eens af. Mijn antwoord is dan eigenlijk altijd wel in dezelfde trend…

Geen idee, maar het daten op zich is superleuk en ik MOET ook geen relatie. Ik maak me verder geen zorgen, ik vermaak me prima zo.

Dat is dan ook de waarheid en niets anders dan de waarheid :). Waar vrienden om me heen steeds meer beginnen te settelen en waar (vooral de vrouwelijke varianten hiervan) steeds meer nesteldrang krijgen, ben ik vooral bezig met leuke dingen doen met verschillende mensen. Mocht er een keer echt een hele leuke klik zijn, dan kijken we wel weer verder. Misschien heb ik die persoon al wel ontmoet, maar ja na 1 date weet ik dat echt nog niet hoor. Dan kan het dus ook zo zijn dat je na 4 dates blijkt niet helemaal de geschikte partner voor elkaar te zijn maar heb je wel een hele leuke tijd gehad.

Mijn voorkeur heeft nog steeds om leuke (actieve) dingen te doen tijdens een date, maar ook de eet- en/ of borrel dates ben ik meer gaan waarderen :). De voorkeur voor een doe date is denk ik vooral omdat ik zelf graag dingen doe, iemand die dat niet leuk vind mist meteen een belangrijk deel van “de klik”. Je leert elkaar ook net iets anders kennen dan tijdens een soort van kruisverhoor dat ook leuk kan zijn hoor.

Datenschap is nog niet vergeten

Vorig jaar heb ik het aangekondigd en tot op heden is het nog niet helemaal gelukt. Project Datenschap staat nog even in de ijskast, maar mijn vingers jeuken om het er uit te halen, nu de tijd nog vinden. Ik zou daar dan ook graag over jullie date ervaringen willen lezen en ervaringen en tips uitwisselen.

Daten is leerzaam

Waar ik tot vorig jaar wel eens ooit een date had, heb ik afgelopen wat meer gedate en de conclusie is… Lekker doen mensen, het is echt leuk en leerzaam. Normaal start je natuurlijk een een verhaal hoge kwaliteit blog niet met een conclusie, maar dan ben ik natuurlijk ook niet echt doorsnee ;D. De echte conclusie is misschien wel dat het daten nog niet tot een relatie heeft geleid. Oeps doe ik het weer.

Wat betreft karakter, opleiding/ werk en uiterlijk heb ik nog geen gemeenschappelijke deler in de dates kunnen ontdekken. Dat past ook wel bij mij, aangezien ik geen heel rechtlijnig karakter heb en veel dingen leuk of mooi vind. Zo dus ook bij mij interesse in vrouwen blijkt. Zelf denk ik dat ik redelijk direct, open en eerlijk ben. Dat is dan ook wel een must have bij een eventuele partner. Of iemand dat ook daadwerkelijk is, daar kom je met een paar dates echt niet achter. Wat betreft de andere zaken heb ik natuurlijk voorkeuren en niets menselijks is mij vreemd.

Sinds afgelopen zondag heb ik me sinds een half jaar weer eens gewaagd op het gebied van online daten. Ik ging met de trein van Tilburg naar Rotterdam en terug en je moet toch iets te doen hebben. Hoppa Tinder weer geïnstalleerd en er voor gekozen om Paiq eens een nieuwe kans te geven.  De smaak van het swipen op Tinder had ik al snel weer te pakken. En Paiq? Dat is precies het tegenovergestelde. Waar je bij Tinder bijna oneindig vlees kunt keuren wel overwogen objectief, vele dames kunt beoordelen, heb je bij Paiq maar enkele matches. Daarvan zie je niet eens een foto. Pas als je genoeg met elkaar chat krijg je ook de mogelijkheid om foto’s van elkaar te zien. Dit stadium had ik nog nooit bereikt omdat ik voorheen vooral op Pepper zat. Waar je bij Tinder dames wegkruist die kinderen hebben of er uit zien als iemand van 40 terwijl ze claimen 28 te zijn, gaat het bij Paiq meer om de inhoud.

Inmiddels ben ik met wat dames op beide “dating dingen” aan het chatten. Een dame op Paiq liet al heel snel een eerlijke indruk achter. Paiq heeft ons gematched, waarschijnlijk omdat we beide interesse hebben voor reizen. Waar Paiq geen rekening mee heeft gehouden, maar wat de dame in kwestie zelf gelukkig al snel vertelde, is dat ze tijdens haar laatste reis in verwachting was. WTF, ze is moeder, had ik de “niet kinderen filter” niet aangezet dan? Anyway, het gesprek is leuk en praten kan nooit kwaad, ik zit niet voor een uurloon te chatten en ik ben ook niet desperate op zoek. Na wat chatten kwam er een linkje te staan… ‘Je kunt nu foto’s bekijken…’, hopen dat ze lelijk is. Helaas, ze ziet er nog goed uit ook. Waar ik 24 uur eerder nog stellig tegen S. zei dat ik geen vrouw wil die al kinderen heeft, blijk ik onbewust toch ook hersencellen te hebben die daar minder stellig in zijn. Overigens cancel ik op Tinder nog steevast alle dames die foto’s met kinderen er op hebben.

Conclusie: Daten is leuk, maar vooral ook leerzaam om jezelf te leren kennen.

Ik blog te weinig maar daten daarentegen

Met enige regelmaat krijg ik de vraag of ik nog aan het daten ben en of er nog nieuwe blogs zijn. Soms wordt de laatste vraag nog wel eens gesteld door een date, waarmee dus vraag 1 automatisch beantwoord is met: ja.

Het bloggen is er dus even niet van gekomen, maar er is verbetering in het vooruitzicht. De komende tijd heb ik 2 vakanties gepland staan, waarvan er één nog goedgekeurd moet worden door mijn werkgever (maar dat komt wel goed ga ik vanuit). Dat is een weekje Tarifa via Flaks, waar ik hopelijk tijd en inspiratie te over heb om te bloggen. December ben ik ergens te vinden in midden Amerika, in elk geval start ik in Nicaragua en hoop ik ook nog Costa Rica en/ of Honduras te kunnen bezichtigen.

Bron: Bron: http://traveladventureeverywhere.blogspot.nl/2013/03/nicaragua-voyage-to-nicaragua-central.html

Bron: Bron: http://traveladventureeverywhere.blogspot.nl/2013/03/nicaragua-voyage-to-nicaragua-central.html

Ik hoor je denken… Allemaal wel leuk die vakanties, gefeliciteerd, koop een taart, maar het daten… Hoe zit dat dan? Ook met daten is het afgelopen zomer erg rustig geweest, maar aan het einde van de zomer heb ik het toch weer opgepakt. Of beter gezegd ben ik gevraagd om op date te gaan :D. Eerst ben ik benaderd door W, die mijn blogs had gelezen en mailde… koffie? Een hele gezellige, maar eenmalige date volgde snel.

Ongeveer rond dezelfde tijd heeft W (voor het gemak nu WII, ik kom toch uit Tilburg 😀 ) via een ontzettend grappige manier (blundertje van haar kant) contact met mij gevonden. Dit was omtrent een inschrijving van haar team aan het NK Banaanvaren. Ik heb jullie genoeg gespamt omtrent dit evenement geloof ik. Met deze W was er direct al een soort van klik, alles voelde heel vertrouwd en we hebben de eerste week na het NK Banaanvaren wel een etmaal gechat via  WhatsApp. Onze eerste date werd voorafgegaan door een 24-uurs hardloop estafette waaraan ik deel heb genomen, hoppa douchen en op date. Gelukkig ging dat nog goed ook al had ik maar 4 uur geslapen. Op de app hebben we heel veel lol gehad en hebben we elkaar het vuur aan de schenen gelegd wat betreft vragen om elkaar beter te leren kennen. Denk aan onderwerpen als exen, sexen, kinderen, etc… Een door mij niet zo goed geregeld bezoekje aan haar thuis was even een domper op deze positieve flow. Gelukkig hebben ons daar snel overheen gezet en hebben we de draad weer snel opgepakt, dit keer via Skype. De techniek staat voor niets zullen we maar zeggen :D. De laatste date die we hebben gehad was afgelopen zaterdag, waar we hebben gegeten bij In Den Zevende Hemel in Den Bosch, echt een aanrader (zou ik nu korting krijgen als ik daar weer naar toe ga? Vrees van niet). Deze laatste date was ook DE laatste date helaas. Vanochtend kreeg ik een appje dat ik hier nu niet ga omschrijven, maar het is in elk geval klaar. Jammer op zich, maar als ik iets heb geleerd van het daten afgelopen jaar dan is het toch wel zo dat het van twee kanten moet komen en… Er zijn echt ontzettend veel leuke vrouwen in eenzelfde situatie als dat ik nu zit :D.

Wie weet heb ik tijdens mijn vakantie in Tarifa nog wel tijd om te werken aan datenschap.nl, zodat we onze ervaringen kunnen delen. Maar… ik heb ook nog een ander idee dat ik heel graag uit wil gaan werken…. 2Be continued

Het Daten Gaat Door

Geplaatst op 1 mei 2014

Al een hele tijd heb ik geen aandacht meer geschonken aan datingsite Pepper. Waarom zou ik ook op Pepper kijken? Ik WAS namelijk met Karin aan het daten. Behoefte aan meer dates simultaan heb ik niet, niet omdat ik vind dat dat niet hoort, maar vooral omdat ik het mezelf niet moeilijk wil maken. Zaterdagochtend had ik me voorgenomen om voorlopig dat online daten maar even voor gezien te houden, nog geen 12 uur later had ik al weer 100 van de 193 ongeziene matches beoordeeld. Niets zo veranderlijk als de mens dus.

Lees verder op De Patatgeneratie…