Categorie archief: DePatatgeneratie

Einde Patatgeneratie – Nieuw begin

Tot afgelopen week was ik nog blogger voor De Patatgenatie, ondanks dat ik al enkele maanden geen blog meer heb geschreven. Toch was ik onderdeel van een klein clubje, nu is dat niet meer en hoe moet dat nu verder? Laat ik voorop stellen dat ik voor 100% begrijp waarom dat Sabine zelfstandig verder wil en ik dat ook respecteer. Een klein beetje jammer is het wel. Gelukkig ben ik van nature erg positief ingesteld en zie ik direct weer mogelijkheden. Deze website/ blog heb ik al een tijdje en nu is het dan eindelijk tijd om er iets mee te gaan doen. Tevens blaak ik weer van de inspiratie. Dit is met recht een nieuw begin te noemen.

Op dit moment bevindt deze website echt nog in de ontwikkelingsfase. Er moet nog aan geschaafd worden, zowel grafisch als wat betreft content maar er is in elk geval een begin. Ik zou er voor kunnen kiezen om het meteen helemaal perfect te maken voordat ik verder ga met bloggen, maar zo steek ik niet in elkaar. Vaak wordt ik gemotiveerd door gebeurtenissen en zo is dat nu ook het geval. Sabien schrijft pleurt ons uit De Patatgeneratie 😛 en schrijft over deze website. Ik krijg inspiratie en ga verder waar ik een paar maanden geleden ben gestopt. Zo gaat dat ook met Planware en vele andere dingen in mijn leven. Iets in 1x helemaal perfect maken zit er niet in en geloof ik ook niet in. Liever speel ik in op de dingen die actueel zijn waardoor bijsturen ook veel gemakkelijker is.

Mijn manier van denken en werken kan een onderwerp zijn voor een blog, maar ook zaken als daten, organiseren van… whatever wthat, NK Banaanvaren bijvoorbeeld, uit gaan, reizen, technologische ontwikkelingen, frustraties, etc…. Met enige regelmaat zal ik ook wel om advies vragen. Vrijwel alles is op te zoeken op het wereld wijde web oftewel de www, iets waar ik als webdeveloper aardig bekend mee ben. Toch ga ik ook graag het dialoog aan met jullie om misschien tot een ander inzicht te komen want daar ben ik zeker niet te eigenwijs voor.

Een andere plaats waar je me kunt vinden is op Twitter: @MarkvanAlphen

De aantrekkingskracht van de Tietenbar

Geplaatst op 18 mei 2014

Je kent het vast wel, je bent een avond uit gegaan en durft de volgende dag niet op je telefoon te kijken. Vrijdagavond was zo’n avond.

Laat ik jullie eerst een keuze maken. Wat is een goede reden om, nadat de café’s dicht zijn,
nog naar De Nacht (a.k.a. de tietenbar) te gaan?

A) Het is de enige plaats in het uitgaanscentrum waar je nog bier kunt kopen
B) Je kent iemand die daar werkt, die je nog wilt spreken.
C) Je bent wel toe om slagroom te likken van een paar blote borsten waar net 40 mannen en vrouwen aan gelikt hebben.
Deze blog gaat eigenlijk niet over waarom je naar De Nacht gaat, maar over het feit dat ik een totaal gebrek heb aan de spreekwoordelijke ruggengraat.

Het Daten Gaat Door

Geplaatst op 1 mei 2014

Al een hele tijd heb ik geen aandacht meer geschonken aan datingsite Pepper. Waarom zou ik ook op Pepper kijken? Ik WAS namelijk met Karin aan het daten. Behoefte aan meer dates simultaan heb ik niet, niet omdat ik vind dat dat niet hoort, maar vooral omdat ik het mezelf niet moeilijk wil maken. Zaterdagochtend had ik me voorgenomen om voorlopig dat online daten maar even voor gezien te houden, nog geen 12 uur later had ik al weer 100 van de 193 ongeziene matches beoordeeld. Niets zo veranderlijk als de mens dus.

Lees verder op De Patatgeneratie…

Mannen komen van Mars en Vrouwen hebben hun eigen Planeet.

De patatgeneratie.nl

De patatgeneratie.nl

Geplaatst op 25 maart 2014

Vorige week zaterdag had ik mijn derde en tevens laatste date met X., sindsdien zijn we gewoon vrienden. Dit klinkt wel een beetje als “the story of my life”. Je hebt een leuke tijd met iemand, begint interesse te krijgen in iemand of eventueel zelfs gevoelens en daarna ben je gewoon vrienden. Elke keer als me dit weer overkomt moet ik denk aan dat liedje van Veldhuis & Kemper, Ik wou dat ik jou was.

Maar waar ging het dan “mis”?

Laten we vooropstellen dat ik een hele leuke date heb gehad en voor X. was het dan geen date maar wel een hele leuke avond. Het idee dat dit een verschil is tussen mannen en vrouwen heb ik inmiddels los gelaten. Naar mijn idee begrijpen mannen elkaar redelijk tot goed, maar begrijpen vrouwen elkaar over het algemeen ook niet.

Lees het hele verhaal op DePatatgeneratie.nl

1 maand geen Facebook meer

De patatgeneratie.nl

De patatgeneratie.nl

Geplaatst op 16 maart 2014

En ik leef nog steeds. 

Toen ik ruim een maand geleden aan wat vrienden en bekenden aankondigde dat ik ging stoppen met Facebook waren de reacties vooral als… Waarom? Je kunt toch ook gewoon af en toe inloggen. Je kunt dan onze blogs niet meer delen :-P. Eigenwijs en impulsief als dat ik ben heb ik toch gewoon mijn account opgeheven. Nou ja, impulsief… ik heb een week lang een test gedaan door helemaal niet in te loggen op FB om te kijken of ik ook maar ergens een gevoel van gemis zou zijn. Een week is niet heel lang en heel erg objectief was ik natuurlijk ook niet omdat ik eigenlijk al had besloten om te stoppen. Op 16 februari schreef ik dan ook mijn afscheidsbrief aan Mark Zuckerberg.

Lees het hele verhaal op DePatatgeneratie.nl

Over de marathon die Mark en Sabien niet gaan lopen. (Deel 1: Mark)

De patatgeneratie.nl

De patatgeneratie.nl

Geplaatst op 24 februari 2014

De kogel is door de kerk. Van nature ben ik iemand die graag de grenzen op zoek van wat wel kan en wat niet. Maar vooral ook wat ik kan en wat niet. Meestal blijf ik aan de goede kant van de grens. In mijn geval lijkt dat voor de buitenwereld nog wel eens drank gerelateerd te zijn maar het kan ook anders. Een tijdje terug heb ik mijn been gebroken, okee dat was dan wel over het randje en had met alcohol te maken, maar het herstel ging voorspoedig. Dus dacht ik, laat ik maar een nieuwe grens opzoeken. Sabine heeft zich ingeschreven voor de Marathon van Rotterdam, niet alleen voor het evenement, maar ook voor de volledige afstand van 42km. Dat moet mij ook wel lukken dacht ik en dus heb ik me ook ingeschreven voor deze ik-ben-een-halve-werkdag-alleen-maar-aan-het-rennen-afstand.

Lees het hele verhaal op DePatatgeneratie.nl

Mark Plogt zijn Date

De patatgeneratie.nl

De patatgeneratie.nl

Geplaatst op 17 februari 2014

Op uitnodiging van Sabienschrijft heb ik me ook laten verleiden tot het schrijven/ maken va een plog, bij deze dus het resultaat. Het onderwerp van deze plog is mijn tweede date met Karin, aangezien Karin zelf ook blogt was dit in elk geval geen obstakel en wilde ze graag mee werken.

Om 10 uur hebben we afgesproken op het station van Breda om te vertrekken naar Amsterdam voor een dagje musea bezoeken. Uiteraard had ik nog 1001 dingen te doen zoals hond (Bruce) uitlaten, hond naar oppas brengen, boodschappen doen en er voor zorgen dat ik de trein van 09:36 van Tilburg naar Breda zou halen.

Bekijk de hele plog op DePatatgeneratie.nl

Mark Schrijft aan Mark Zuckerberg.

De patatgeneratie.nl

De patatgeneratie.nl

Geplaatst op 16 februari 2014

 

Beste Mark Zuckerberg,

Als oprichter van Facebook ben ik u zeer dankbaar voor de fijne jaren die we samen hebben mogen beleven. Lief en leed hebben we met elkaar gedeeld en zijn we veel over elkaar te weten gekomen. Toch heeft u mij het gevoel gegeven dat onze vriendschap behoorlijk eenzijdig is geweest waarbij ik u alles over mezelf heb verteld en u maar weinig heeft gedeeld van uw kant. 

Dankzij u en uw vernuftig stukje software heb ik me de afgelopen jaren geen moment hoeven te vervelen. Met veel plezier heb ik genoten van alle uitnodigingen voor spelletjes als Farmvill, Candy Crush en vele andere. Dit heeft mijn vrienden en dus ook mij gelukkig de verleiding helpen doorstaan om een ouderwets potje monopoly of Kolonisten van Catan te spelen.

Lees het hele verhaal op Depatatgeneratie.nl

Mark Schrijft over zijn dates. (Deel 6)

De patatgeneratie.nl

De patatgeneratie.nl

Geplaatst op 3 februari 2014

 

Binnen 1 maand na mijn eerste date van 2014 ben ik afgelopen zaterdag voor de 3e keer op date geweest. Dit keer begon het contact op Pepper met een berichtje van K. dat ze mijn blogs had gelezen op De Patatgeneratie. Aangezien ik nog geen antwoord had gehad op mijn vraag of er nog een vervolg kwam op de date met A. heb ik het eerst afgehouden tot nadere informatie. Nadat het antwoord er wel was, was een afspraak met K. zo gemaakt. Op Pepper had ik al de vraag gesteld of ze de voorkeur gaf aan een kruisverhoor koffiedate, of liever iets wilde ondernemen. Gelukkig koos ze voor iets ondernemen en had ik natuurlijk de grote mond dat ik wel iets leuks zou gaan verzinnen.

Dat verzinnen blijkt toch wat lastiger dan ik aanvankelijk dacht. Aangezien ik net had geschreven dat ik was gaan schaatsen, was dat geen optie meer. Je wilt toch wel een beetje origineel blijven. Dan ga je nadenken waaraan moet een goede “eerste date activiteit” aan voldoen, dit was mijn conclusie:

Lees het hele verhaal op DePatatgeneratie.nl

Mark Schrijft over hoe zijn dates gingen. (Deel 5)

De patatgeneratie.nl

De patatgeneratie.nl

Geplaatst op 24 januari 2014

Een tijdje heb ik geen blogs meer geschreven voor DE PATATGENERATIE, maar dat wil niet zeggen dat ik niet heb geleefd. Soms lopen dingen even anders, soms heb je geen inspiratie en zo af en toe speelt tijd ook nog een rolletje. Ik kan jullie zeggen: aan inspiratie even geen gebrek en de rest kan ik nu wel even aan de kant zetten.

Want in mijn laatste blog heb ik geschreven dat ik een date had gepland. Die date heeft ook plaats gevonden, we hebben wat gedronken en gegeten. En uiteindelijk komt dan ook de vraag gaan we nogmaals afspreken…? Afgelopen zondag had ik een tweede date, dit keer begon het wat sportiever met zo’n 10 miljoen miljard rondjes schaatsen. Iets dat ik al ruim 10 jaar niet had gedaan, maar we zijn er beiden zonder met ons gezicht ook maar dicht bij het ijs te komen vanaf gekomen. Daarna nog wat gedronken, gegeten, etc… Kortom een hele leuke date. Echter dit keer met iemand anders dan waarmee ik de eerste date had.

Lees het hele verhaal op DePatatgeneratie.nl