Maandelijks archief: maart 2014

Mannen komen van Mars en Vrouwen hebben hun eigen Planeet.

De patatgeneratie.nl

De patatgeneratie.nl

Geplaatst op 25 maart 2014

Vorige week zaterdag had ik mijn derde en tevens laatste date met X., sindsdien zijn we gewoon vrienden. Dit klinkt wel een beetje als “the story of my life”. Je hebt een leuke tijd met iemand, begint interesse te krijgen in iemand of eventueel zelfs gevoelens en daarna ben je gewoon vrienden. Elke keer als me dit weer overkomt moet ik denk aan dat liedje van Veldhuis & Kemper, Ik wou dat ik jou was.

Maar waar ging het dan “mis”?

Laten we vooropstellen dat ik een hele leuke date heb gehad en voor X. was het dan geen date maar wel een hele leuke avond. Het idee dat dit een verschil is tussen mannen en vrouwen heb ik inmiddels los gelaten. Naar mijn idee begrijpen mannen elkaar redelijk tot goed, maar begrijpen vrouwen elkaar over het algemeen ook niet.

Lees het hele verhaal op DePatatgeneratie.nl

1 maand geen Facebook meer

De patatgeneratie.nl

De patatgeneratie.nl

Geplaatst op 16 maart 2014

En ik leef nog steeds. 

Toen ik ruim een maand geleden aan wat vrienden en bekenden aankondigde dat ik ging stoppen met Facebook waren de reacties vooral als… Waarom? Je kunt toch ook gewoon af en toe inloggen. Je kunt dan onze blogs niet meer delen :-P. Eigenwijs en impulsief als dat ik ben heb ik toch gewoon mijn account opgeheven. Nou ja, impulsief… ik heb een week lang een test gedaan door helemaal niet in te loggen op FB om te kijken of ik ook maar ergens een gevoel van gemis zou zijn. Een week is niet heel lang en heel erg objectief was ik natuurlijk ook niet omdat ik eigenlijk al had besloten om te stoppen. Op 16 februari schreef ik dan ook mijn afscheidsbrief aan Mark Zuckerberg.

Lees het hele verhaal op DePatatgeneratie.nl

Over de marathon die Mark en Sabien niet gaan lopen. (Deel 1: Mark)

De patatgeneratie.nl

De patatgeneratie.nl

Geplaatst op 24 februari 2014

De kogel is door de kerk. Van nature ben ik iemand die graag de grenzen op zoek van wat wel kan en wat niet. Maar vooral ook wat ik kan en wat niet. Meestal blijf ik aan de goede kant van de grens. In mijn geval lijkt dat voor de buitenwereld nog wel eens drank gerelateerd te zijn maar het kan ook anders. Een tijdje terug heb ik mijn been gebroken, okee dat was dan wel over het randje en had met alcohol te maken, maar het herstel ging voorspoedig. Dus dacht ik, laat ik maar een nieuwe grens opzoeken. Sabine heeft zich ingeschreven voor de Marathon van Rotterdam, niet alleen voor het evenement, maar ook voor de volledige afstand van 42km. Dat moet mij ook wel lukken dacht ik en dus heb ik me ook ingeschreven voor deze ik-ben-een-halve-werkdag-alleen-maar-aan-het-rennen-afstand.

Lees het hele verhaal op DePatatgeneratie.nl

Mark Plogt zijn Date

De patatgeneratie.nl

De patatgeneratie.nl

Geplaatst op 17 februari 2014

Op uitnodiging van Sabienschrijft heb ik me ook laten verleiden tot het schrijven/ maken va een plog, bij deze dus het resultaat. Het onderwerp van deze plog is mijn tweede date met Karin, aangezien Karin zelf ook blogt was dit in elk geval geen obstakel en wilde ze graag mee werken.

Om 10 uur hebben we afgesproken op het station van Breda om te vertrekken naar Amsterdam voor een dagje musea bezoeken. Uiteraard had ik nog 1001 dingen te doen zoals hond (Bruce) uitlaten, hond naar oppas brengen, boodschappen doen en er voor zorgen dat ik de trein van 09:36 van Tilburg naar Breda zou halen.

Bekijk de hele plog op DePatatgeneratie.nl

Mark Schrijft aan Mark Zuckerberg.

De patatgeneratie.nl

De patatgeneratie.nl

Geplaatst op 16 februari 2014

 

Beste Mark Zuckerberg,

Als oprichter van Facebook ben ik u zeer dankbaar voor de fijne jaren die we samen hebben mogen beleven. Lief en leed hebben we met elkaar gedeeld en zijn we veel over elkaar te weten gekomen. Toch heeft u mij het gevoel gegeven dat onze vriendschap behoorlijk eenzijdig is geweest waarbij ik u alles over mezelf heb verteld en u maar weinig heeft gedeeld van uw kant. 

Dankzij u en uw vernuftig stukje software heb ik me de afgelopen jaren geen moment hoeven te vervelen. Met veel plezier heb ik genoten van alle uitnodigingen voor spelletjes als Farmvill, Candy Crush en vele andere. Dit heeft mijn vrienden en dus ook mij gelukkig de verleiding helpen doorstaan om een ouderwets potje monopoly of Kolonisten van Catan te spelen.

Lees het hele verhaal op Depatatgeneratie.nl

Mark Schrijft over zijn dates. (Deel 6)

De patatgeneratie.nl

De patatgeneratie.nl

Geplaatst op 3 februari 2014

 

Binnen 1 maand na mijn eerste date van 2014 ben ik afgelopen zaterdag voor de 3e keer op date geweest. Dit keer begon het contact op Pepper met een berichtje van K. dat ze mijn blogs had gelezen op De Patatgeneratie. Aangezien ik nog geen antwoord had gehad op mijn vraag of er nog een vervolg kwam op de date met A. heb ik het eerst afgehouden tot nadere informatie. Nadat het antwoord er wel was, was een afspraak met K. zo gemaakt. Op Pepper had ik al de vraag gesteld of ze de voorkeur gaf aan een kruisverhoor koffiedate, of liever iets wilde ondernemen. Gelukkig koos ze voor iets ondernemen en had ik natuurlijk de grote mond dat ik wel iets leuks zou gaan verzinnen.

Dat verzinnen blijkt toch wat lastiger dan ik aanvankelijk dacht. Aangezien ik net had geschreven dat ik was gaan schaatsen, was dat geen optie meer. Je wilt toch wel een beetje origineel blijven. Dan ga je nadenken waaraan moet een goede “eerste date activiteit” aan voldoen, dit was mijn conclusie:

Lees het hele verhaal op DePatatgeneratie.nl

Mark Schrijft over hoe zijn dates gingen. (Deel 5)

De patatgeneratie.nl

De patatgeneratie.nl

Geplaatst op 24 januari 2014

Een tijdje heb ik geen blogs meer geschreven voor DE PATATGENERATIE, maar dat wil niet zeggen dat ik niet heb geleefd. Soms lopen dingen even anders, soms heb je geen inspiratie en zo af en toe speelt tijd ook nog een rolletje. Ik kan jullie zeggen: aan inspiratie even geen gebrek en de rest kan ik nu wel even aan de kant zetten.

Want in mijn laatste blog heb ik geschreven dat ik een date had gepland. Die date heeft ook plaats gevonden, we hebben wat gedronken en gegeten. En uiteindelijk komt dan ook de vraag gaan we nogmaals afspreken…? Afgelopen zondag had ik een tweede date, dit keer begon het wat sportiever met zo’n 10 miljoen miljard rondjes schaatsen. Iets dat ik al ruim 10 jaar niet had gedaan, maar we zijn er beiden zonder met ons gezicht ook maar dicht bij het ijs te komen vanaf gekomen. Daarna nog wat gedronken, gegeten, etc… Kortom een hele leuke date. Echter dit keer met iemand anders dan waarmee ik de eerste date had.

Lees het hele verhaal op DePatatgeneratie.nl

Mark Schrijft: Online daten is dat nou wel echt iets voor mij? (Deel 4)

De patatgeneratie.nl

De patatgeneratie.nl

Geplaatst op 30 december 2013

Nadat ik in de blog Mark geeft Online Daten een Kans. (Mark, Deel 3) heb aangegeven terug te zijn geswitcht naar Pepper ben ik wel een korte periode dagelijks trouw mijn nieuwe matches gaan bekijken. Daarnaast ben ik zelf ook wat actiever geworden door meer te reageren op profielen van de matches en ben ik ook met dames een gesprek aangegaan, niet via de chat via de berichten mogelijkheid van Pepper.

Al snel heb ik het weer laten versloffen en keer op keer raakte het aantal nieuwe matches, waarvan je er dagelijks 3 voorgeschoteld krijgt, boven de 10. Dit heeft dan als gevolg dat je weer serieus de tijd moet nemen om de matches te gaan bekijken, zoals eerder aangegeven bekijk ik de matches altijd zorgvuldig voordat ik ze like, of afwijs. Dankzij Tinder heb ik wel voor mezelf besloten om bij elke match wel duidelijk voor mezelf aan te geven, vind ik leuk (ziet de dame in kwestie ook) of ik wijs ze af (ziet de dame in kwestie niet).

Lees het hele verhaal op DePatatgeneratie.nl

 

Ook Mark Schrijft over Bindingsangst.

De patatgeneratie.nl

De patatgeneratie.nl

Geplaatst op 18 december 2013

 

Nadat de 3 mede-bloggers al hadden geschreven over hun bindingsangst kon mijn blog uiteraard niet meer uitblijven. Nu kan ik heel flauw een blog gaan schrijven over dat ik liever niet ga snowboarden omdat ik bindingsangst heb. Of dat ik allergisch ben voor maïzena en andere bindmiddelen. Maar alleen het vermelden ervan zou veel te flauw zijn.

Waar ik het dan wel over ga hebben is dat ik een leek ben op het gebied van relaties (mijn langste relatie is in weken uit te drukken) en het dus sowieso geen kwaad om er even een testje aan te wagen. Sommige van jullie denken nu al dat heel mijn leven op straat ligt sinds ik aan het bloggen ben en daarom wil ik jullie ook deze niet onthouden. Laat ik ook maar starten met de test, iets dat voor de andere 3 ogenschijnlijk vrij eenvoudig leek was het voor mij al een hele opgave.

Lees het hele verhaal op DePatatgeneratie.nl

Mark Schrijft: Tinder Tips Voor Vrouwen.

De patatgeneratie.nl

De patatgeneratie.nl

Geplaatst op 12 december 2013

In navolging op de blog Tinder Tips voor Mannen, hier ook een blog: Tinder Tips voor Vrouwen. Als je de voorgaande blog hebt gelezen zal het je opvallen dat er best veel overeenkomsten zijn, heb je die blog nog niet gelezen… foei :-).

Je kunt met verschillende doelen je op Tinder begeven, dit kan variëren van enkel nieuwsgierig tot snel „scoren” en op zoek zijn naar een relatie. Met deze tips hebben we geen rekening gehouden met dames die vooral zoekende zijn naar zoveel mogelijk one-night-stands want dan zal je waarschijnlijk geen tips nodig hebben. Wil je om welke reden dan ook wel serieus met een man contact dan zou je nog wel eens iets kunnen hebben aan deze tips, lees dan vooral verder.