Maandelijks archief: augustus 2014

Pas op, we zijn er weer (23562323 verkeershuftertjes)

Sinds deze week zijn ook in het zuiden de scholen weer begonnen. Na een aantal weken zorgeloos de hond uit te hebben gelaten in de ochtend, voordat ik ging werken is de rust nu weer voor een hele poos voorbij.

Nog geen week geleden was het voetpad nog voor de voetgangers (ongeacht het aantal benen/ poten), sinds deze week is het rijk weer aan de tieners op de fiets. Niet dat wij als voetganger dan op het rode deel van de straat mogen lopen, het past gewoon niet anders met 5 fietsers naast elkaar. Daarbij kun je op het voetpad veel sneller fietsen dan op het fietspad waar de trage, vaak wat oudere fietsers gebruik van maken. Tot op heden heb ik mijn hond elke keer nog net op tijd opzij kunnen trekken, er komt een dag…

Waar ik me bijna net zo veel, of op sommige momenten nog meer aan erger zijn de files met auto’s om de kinderen af te droppen op school. Zeker nu de zon ook deze week nog vooral achter de wolken heeft geschenen is het aantal auto’s absurd. Ouders schijnen vaak gehaast, dus bij het wegrijden wordt ook niet altijd even goed opgelet of er nog andere weggebruikers zijn, zoals bijvoorbeeld de voetgangers.

Laten we vooropstellen dat ik ook niet roomser ben dan de Paus en ook ik heb weleens de kortere route over de stoep verkozen boven de 50meter omrijden over het fietspad, om zo net het andere verkeerslicht te kunnen nemen. Maar in mijn herinnering ging dat altijd wel iets beschaafder dan dat het nu gaat.

Echter ben ik NOOIT met de auto naar school gebracht. Ik kan me voorstellen dat kinderen, zeker op jonge leeftijd niet alleen op de fiets naar school kunnen. Dat ouders nu sneller er voor kiezen om kinderen op een “betere” school te plaatsen, die dan iets verder van huis gelegen is en dat het gewoon beter uit komt met werken.

Wat ik me dus afvraag is het volgende… Zou het eerste punt waarbij voetgangers van hun sokken worden gereden niet te maken kunnen hebben met het gebrek aan verkeerservaring van punt 2, waarbij de ouders de kinderen uit het verkeer houden? Daaropvolgend vraag ik me af of het aantal geslaagden met het theorie-examen ook weer niet het gevolg kan zijn van het gebrek aan goede “verkeersopvoeding”: http://nos.nl/video/687166-minder-geslaagden-voor-theorieexamen.html. Hierbij wordt ruim de helft geslaagden als maatstaf aangehouden, in mijn ogen is dat nog steeds bizar weinig.

Zou het niet een idee zijn om verkeerslessen en verkeersproefwerken een vast onderdeel te maken van basisschool t/m het voortgezet onderwijs. Het verkeer wordt veiliger en het slagingspercentage van het CBR gaat omhoog. De inkomsten die het CBR misloopt, kunnen ze ruimschoots compenseren door te zorgen voor deugdelijk lesmateriaal. Waarom was textiele vormgeving (vroeger) wel een verplicht vak op school, maar werd er naar verkeerslessen niet meer omgekeken, iets waar iedereen dagelijks mee te maken heeft.

loesje

NK Banaanvaren: The Dropzone

Met nog maar 21 dagen tot aan het evenement en met toch al een kleine achterstand in de planning van het evenement hebben we besloten om de druk op onszelf nog wat groter te maken. Afgelopen week hebben we namelijk een nieuwe discipline in het leven geroepen en dat vooral om het voor de deelnemers nog spectaculairder te maken.

Lees het volledige bericht op de website van het NK Banaanvaren…

Einde Patatgeneratie – Nieuw begin

Tot afgelopen week was ik nog blogger voor De Patatgenatie, ondanks dat ik al enkele maanden geen blog meer heb geschreven. Toch was ik onderdeel van een klein clubje, nu is dat niet meer en hoe moet dat nu verder? Laat ik voorop stellen dat ik voor 100% begrijp waarom dat Sabine zelfstandig verder wil en ik dat ook respecteer. Een klein beetje jammer is het wel. Gelukkig ben ik van nature erg positief ingesteld en zie ik direct weer mogelijkheden. Deze website/ blog heb ik al een tijdje en nu is het dan eindelijk tijd om er iets mee te gaan doen. Tevens blaak ik weer van de inspiratie. Dit is met recht een nieuw begin te noemen.

Op dit moment bevindt deze website echt nog in de ontwikkelingsfase. Er moet nog aan geschaafd worden, zowel grafisch als wat betreft content maar er is in elk geval een begin. Ik zou er voor kunnen kiezen om het meteen helemaal perfect te maken voordat ik verder ga met bloggen, maar zo steek ik niet in elkaar. Vaak wordt ik gemotiveerd door gebeurtenissen en zo is dat nu ook het geval. Sabien schrijft pleurt ons uit De Patatgeneratie 😛 en schrijft over deze website. Ik krijg inspiratie en ga verder waar ik een paar maanden geleden ben gestopt. Zo gaat dat ook met Planware en vele andere dingen in mijn leven. Iets in 1x helemaal perfect maken zit er niet in en geloof ik ook niet in. Liever speel ik in op de dingen die actueel zijn waardoor bijsturen ook veel gemakkelijker is.

Mijn manier van denken en werken kan een onderwerp zijn voor een blog, maar ook zaken als daten, organiseren van… whatever wthat, NK Banaanvaren bijvoorbeeld, uit gaan, reizen, technologische ontwikkelingen, frustraties, etc…. Met enige regelmaat zal ik ook wel om advies vragen. Vrijwel alles is op te zoeken op het wereld wijde web oftewel de www, iets waar ik als webdeveloper aardig bekend mee ben. Toch ga ik ook graag het dialoog aan met jullie om misschien tot een ander inzicht te komen want daar ben ik zeker niet te eigenwijs voor.

Een andere plaats waar je me kunt vinden is op Twitter: @MarkvanAlphen