Maandelijks archief: november 2014

Nicaragua – de voorbereidingen

Eind november zou ik naar Nicaragua vertrekken om daar voor een maand te backpacken en samen met John het land te verkennen. deze datum van 29 november was een keiharde deadline voor een hoop dingen.

Waar ik op mijn werk bij Prezent Internet nog 2 dagen extra speling gekregen om me voor te bereiden op de vakantie bleek dit achteraf planningstechnisch niet helemaal goed uit gekomen. Het gevolg… woensdag tot laat gewerkt. Donderdag had ik tijd om alles in te pakken, te kopen wat er ontbrak en goed voor te bereiden op de reis. Ook hier kwam een kink in de welbekende kabel, er kwam nog een retourtje Tilburg – Loosdrecht tussendoor. Daaruitvoort kwam nog een heel aantal uurtjes werk voor Planware met dingen die af moesten zijn voordat ik op vakantie ging.

Vrijdag is een van de eerste dingen die ik heb gedaan… Mijn trouwe bruine viervoetige huisgenoot Bruce naar het dierenhotel (klinkt meteen een stuk beter dan pension) gebracht. Hij blijft daar gedurende mijn vakantie, hij heeft het daar altijd naar zijn zin. Ik heb andere opties bekeken, maar uiteindelijk dan toch voor het pension dierenhotel gekozen.

Gelukkig heb ik vrijdag ook nog de tijd genomen om in elk geval op tijd mijn spullen bij elkaar te verzamelen en te kopen. Verder tot in de nacht bezig geweest mat spullen verzamelen, rugzakken inpakken, verloren spullen uiteindelijk terugvinden, etc…

Na 4 uur slapen, hop in de auto naar Schiphol, gelukkig was mijn vader gek genoeg om mij in de vroegte weg te brengen :). De reis van thuis naar de Turrtle Lodge in Leon waar we nu verblijven was 23 uur. Vliegen met United is echt goed te doen. Eindelijk tijd om mijn Lonely Planet open te slaan en wat van het land te leren :D. Gelukkig heb ik af en toe ook nog mijn ogen kunnen sluiten. Echt uitrusten in het vliegtuig… dat hoef ik jullie niet te vertellen hoe dat dat gaat.

Aangezien ik hier ’s avonds pas laat ben gearriveerd en we enkel een kleine ronde door het centrum heb gelopen kan ik alleen af gaan op mijn eerste indrukken. Die zijn voornamelijk… Wat is het weer hier lekker in de avond (en nu om half 7 in de ochtend ook). De mensen lijken aardig en het lijkt ook allemaal nog best mooi hier. Maar ik heb dus ook nog niet veel gezien.

Als ik zin heb zal ik in de loop van de komende 4 weken, want ja zo lang blijf ik weg :D, nog updaten.

Ps: mochten er mensen zijn die na het lezen van mijn blog, geïnteresseerd zijn om in mijn huis te kijken wat voor waardevolle spullen ik bewaar… Bespaar je de moeite want er is niets te vinden, als ik heel veel om spullen gaf zat ik nu niet hier :D.

Daten is leerzaam

Waar ik tot vorig jaar wel eens ooit een date had, heb ik afgelopen wat meer gedate en de conclusie is… Lekker doen mensen, het is echt leuk en leerzaam. Normaal start je natuurlijk een een verhaal hoge kwaliteit blog niet met een conclusie, maar dan ben ik natuurlijk ook niet echt doorsnee ;D. De echte conclusie is misschien wel dat het daten nog niet tot een relatie heeft geleid. Oeps doe ik het weer.

Wat betreft karakter, opleiding/ werk en uiterlijk heb ik nog geen gemeenschappelijke deler in de dates kunnen ontdekken. Dat past ook wel bij mij, aangezien ik geen heel rechtlijnig karakter heb en veel dingen leuk of mooi vind. Zo dus ook bij mij interesse in vrouwen blijkt. Zelf denk ik dat ik redelijk direct, open en eerlijk ben. Dat is dan ook wel een must have bij een eventuele partner. Of iemand dat ook daadwerkelijk is, daar kom je met een paar dates echt niet achter. Wat betreft de andere zaken heb ik natuurlijk voorkeuren en niets menselijks is mij vreemd.

Sinds afgelopen zondag heb ik me sinds een half jaar weer eens gewaagd op het gebied van online daten. Ik ging met de trein van Tilburg naar Rotterdam en terug en je moet toch iets te doen hebben. Hoppa Tinder weer geïnstalleerd en er voor gekozen om Paiq eens een nieuwe kans te geven.  De smaak van het swipen op Tinder had ik al snel weer te pakken. En Paiq? Dat is precies het tegenovergestelde. Waar je bij Tinder bijna oneindig vlees kunt keuren wel overwogen objectief, vele dames kunt beoordelen, heb je bij Paiq maar enkele matches. Daarvan zie je niet eens een foto. Pas als je genoeg met elkaar chat krijg je ook de mogelijkheid om foto’s van elkaar te zien. Dit stadium had ik nog nooit bereikt omdat ik voorheen vooral op Pepper zat. Waar je bij Tinder dames wegkruist die kinderen hebben of er uit zien als iemand van 40 terwijl ze claimen 28 te zijn, gaat het bij Paiq meer om de inhoud.

Inmiddels ben ik met wat dames op beide “dating dingen” aan het chatten. Een dame op Paiq liet al heel snel een eerlijke indruk achter. Paiq heeft ons gematched, waarschijnlijk omdat we beide interesse hebben voor reizen. Waar Paiq geen rekening mee heeft gehouden, maar wat de dame in kwestie zelf gelukkig al snel vertelde, is dat ze tijdens haar laatste reis in verwachting was. WTF, ze is moeder, had ik de “niet kinderen filter” niet aangezet dan? Anyway, het gesprek is leuk en praten kan nooit kwaad, ik zit niet voor een uurloon te chatten en ik ben ook niet desperate op zoek. Na wat chatten kwam er een linkje te staan… ‘Je kunt nu foto’s bekijken…’, hopen dat ze lelijk is. Helaas, ze ziet er nog goed uit ook. Waar ik 24 uur eerder nog stellig tegen S. zei dat ik geen vrouw wil die al kinderen heeft, blijk ik onbewust toch ook hersencellen te hebben die daar minder stellig in zijn. Overigens cancel ik op Tinder nog steevast alle dames die foto’s met kinderen er op hebben.

Conclusie: Daten is leuk, maar vooral ook leerzaam om jezelf te leren kennen.