Maandelijks archief: december 2015

Colombia part 1: Bogota

Lang naar uitgekeken en eindelijk was het dan zover, mijn eerste backpack reis in mijn uppie. Sinds mijn eerste winter zon vakantie met S. naar Egypte (2011) heb ik hier een persoonlijke traditie van gemaakt om elke winter de vogels achterna te gaan richting het zuiden. Dit jaar voor het eerst helemaal alleen met als bestemming Colombia, het onderwerp van de komende blogposts dus.

Bike Tour (26 dec.)

Het plan om het goede weer op te zoeken dreigde nog bijna mis te gaan omdat de weer app van Apple aangaf dat het in NL iets van 14 graden was en mijn eerste bestemming Bogota (hoofdstad van Colombia) 11 graden. Ook in de rest van Colombia, dat overigens 27x de oppervlakte van NL beslaat, was geen zonnestraal te vinden in de app. Je kunt de lichtelijke paniek in mijn hoofd vast wel voorstellen. Onterecht blijkt nu ik met de Barbapapa-, door de zon roze gekleurde huid in bed lig en tevreden terug kijk op een hele leuke dag. Die huid is dus nog een dingetje. Aangezien ik vanochtend al vroeg wakker was en spontaan besloot om aan een bike tour deel te nemen en nog steeds geen reden had om de App van Apple niet te geloven (hier niet meer gecheckt btw) ben ik zonder zonnebrand en bepakt met trui van huis gegaan. Gelukkig was het weer echt fantastisch en is het enkel jammer dat ik de aftersun voor me zie staan, denkbeeldig op een kastje in Tilburg :(.

De bike tour was echt heel leuk, heel veel toeristen heb ik niet gezien in Bogota, maar met onze bike tour, hoe kan het ook anders toch nog wel een stuk of 10 Nederlanders op een groep van 30 (aantallen bij benadering maar jullie kunnen het toch niet controleren ;), maar je snapt het idee ). De tocht was zo’n 14km en besloeg dus maar een heel klein deel van een stad waar wel 9 miljoen mensen wonen. Naast het fietsen zijn we fruit gaan proeven op een fruit markt, koffie drinken bij een koffie fabriek, een break gehad in het oudste stadspark van Bogota en hebben we een lokaal traditioneel spel gespeeld waarbij je met gewichten naar een bak met klei en buskruit gooit.

Ontmoeting met I en M

Al bij de start van de bike tour maakte ik kennis met I en M, twee jonge dames uit Nederland. I woont al 7 jaar in Colombia en M is een paar dagen bij I op visite om vervolgens alleen verder te reizen richting Medellin. Onderweg heeft ze nog een tussenstop op een koffie plantage waar ze met 2 vrienden heeft afgesproken die op wereldreis zijn en op dit moment dus ook in Colombia zijn. Ik had zelf nog geen planning anders dan vertrekken uit Bogota en heb mezelf uitgenodigd voor deze busrit van 8 uur om mee te reizen…. Verder heeft I ons nog er van overtuigd dat we een Colombiaanse special moesten proeven… Warme chocolademelk met kaas, don’t try this at home is het advies want de kaas in NL heeft toch een iets andere smaak. Hier was het best lekker, maar een aanrader…? Verder zijn M en ik nog naar het Museo Botero geweest en hebben we net voor zonsondergang aan de voet van de berg gestaan met het mooiste uitkijkpunt van Bogota, samen met nog een 35321 mensen die allemaal met een kabelbaantje naar boven wilde gaan. Dat ging hem dus nie worden nie, we zijn maar voor een cerveza gegaan in het oude stadscentrum “La Candelaria”.

Planning met potlood

Een hele ruwe schets van hoe mijn vakantie er mogelijk verder uit zou kunnen komen te zien is… Bogota -> 🚍koffie plantage (Salento meen ik) -> 🚍Medeliln rond oud en nieuw -> ✈️Cartagena -> 🚍Santa Marta (5/6 dagen hike naar verloren stad, retourtje) -> ✈️ Leticia -> 🚣5 dagen Jungle in de Amazone (Colombia / Peru / Brazillië)??? -> ✈️Bogota -> ✈️ Amsterdam (21 / 22 jan).

Hasta pronto

Green people Watching From AboveFruit marketGraffitiBike tourGraffiti

Mijn hoofd is een wervelstorm

Zelden was ik zo druk in mijn hoofd als dat ik de laatste 2 weken ben. Het is echt een mix van super exited, spannend, stress etc… Wat gaat er dan allemaal in mijn hoofd om? In het kort komt het neer op een mix van vakantie, daten, opnieuw oom worden, Dotan in Ziggo Dome, werk druk, telegraaf actie en dat per minuut afwisselend gedurende de gehele dag door.

Eerste kerstdag vertrek ik voor een backpack vakantie voor 4 weken naar Colombia, ik heb hier echt zo ontzettend veel zin in. Dit keer ga ik helemaal alleen, dat is voor mij een geheel nieuwe ervaring maar tijd om het spannend te vinden heb ik nog niet. Ik heb wel wat voor onderzoek gedaan in wat ik wil doen en wat ik wil zien, wat je in Colombia wel kunt doen en wat beter niet. Geloof me, alle grappen over pakketjes en poeders heb ik al wel gehoord ;). De eerste twee nachten heb ik geregeld en verder staat alles nog open, in elk geval wil ik de jungle in op de grens met Brazilië en Peru.

Het is al weer een tijdje geleden dat ik over daten heb geschreven, ook nu ga ik er niet heel uitgebreid op in want dat zou wel eens heel ongemakkelijk voor deze of gene kunnen worden, waarbij ik in dit geval leidend lijdend voorwerp ben van beide. Ik ben dus 2x op date geweest met P die ik heb ontmoet op Tinder, de eerste date met mijn hond Bruce naar het bos en de tweede date zijn we gaan schaatsen. Ik vond het beide super gezellig, maar ik twijfel wat P van de tweede date heeft gevonden en durf het niet goed te vragen :-/. Het irrationele gevoel iets te verliezen wat er niet is, weerhoudt me er van om het te vragen. Kennelijk is dit ook Mark.

Afgelopen zaterdag ben ik in alle vroegte van Tilburg naar het verre Amsterdam gereisd, uhm… serious, voor Colombiaanse begrippen is Tilburg een dorp bij Amsterdam, maar goed sommige mensen vinden het ver. Vriendin S appte me laatst een krantenknipsel of ze me op mocht geven voor een Valentijns-actie van Vrouw.nl (bijlage in de Telegraaf). Heel kort heb ik getwijfeld, maar soms moet je dingen doen buiten je comfort zone. Dit is was dus zo’n ding. Puntje van aandacht is wel dat ik op dat moment nog geen date had afgesproken met P. Na de eerste date had ik kunnen cancelen maar ja hoe vaak krijg je die kans en gezien het aantal 1e dates die ik afgelopen jaren heb gehad wilde ik dit nog geen halt toeroepen. Het bleek een superleuke ochtend, met een interview, visagiste, styliste, video en fotoshoot. Jullie gaan het vanaf de 13e februari zelf zien op de website- en in de Telegraaf bijlage van vrouw.nl. Tenzij… ik niet mee beschikbaar ben op de dating markt. Superjammer voor jullie natuurlijk, maar voor mij zelf om meerdere redenen wel zo prettig, dan kan ik namelijk vragen om mij er uit te laten.

Afgelopen zaterdag is mijn eerste neefje geboren, van nichtjes had ik er al 3. Echt superleuk, maar een neefje is wel echt kikken hoor. Het is ook de eerste keer dat ik eigenhandig een baby van nog geen 24 uur oud vast heb gehouden. Heel bijzonder toch wel :).

Afgelopen maandag was mijn moeder jarig, we hadden al wel een tijdje het idee dat dat er aan zat te komen en afgelopen februari heeft mijn moeder kaartjes gekocht voor een concert van Dotan in Ziggo Dome. Ze was jarig en dus mocht ze ook voor mij betalen :p. Het was echt een heel tof concert, thnx mam.

Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen dat de dagen net voordat je op vakantie gaat extra druk zijn op het werk. Tel daarbij op een collega die ziek is en dat klanten nog net dingen gedaan willen hebben voor het einde van het jaar. Enfin, waar ik normaal gesproken mijn werk best goed op kantoor kan laten doe ik nu ook ’s avonds wat controle rondjes in mijn hoofd.

Tot slot heb ik ook in de privé sfeer wat afspraken lopen die door moeten gaan tijdens mijn vakantie, daar moet ook nog e.e.a. voor gereld worden en ik zit hier op mijn gemak een blogpost te schrijven. Tijd om verder te gaan met belangrijke dingen… Tot later.

P.s.: excuses voor het gebrek aan beeldmateriaal, er moet ook nog gewerkt worden

Update 23-12-2015 18:30:
Stoute schoenen aangetrokken wat betreft P (had ze nog ergens liggen), laten we zeggen dat de Telegraaf blij is nu…