Colombia part 1: Bogota

Lang naar uitgekeken en eindelijk was het dan zover, mijn eerste backpack reis in mijn uppie. Sinds mijn eerste winter zon vakantie met S. naar Egypte (2011) heb ik hier een persoonlijke traditie van gemaakt om elke winter de vogels achterna te gaan richting het zuiden. Dit jaar voor het eerst helemaal alleen met als bestemming Colombia, het onderwerp van de komende blogposts dus.

Bike Tour (26 dec.)

Het plan om het goede weer op te zoeken dreigde nog bijna mis te gaan omdat de weer app van Apple aangaf dat het in NL iets van 14 graden was en mijn eerste bestemming Bogota (hoofdstad van Colombia) 11 graden. Ook in de rest van Colombia, dat overigens 27x de oppervlakte van NL beslaat, was geen zonnestraal te vinden in de app. Je kunt de lichtelijke paniek in mijn hoofd vast wel voorstellen. Onterecht blijkt nu ik met de Barbapapa-, door de zon roze gekleurde huid in bed lig en tevreden terug kijk op een hele leuke dag. Die huid is dus nog een dingetje. Aangezien ik vanochtend al vroeg wakker was en spontaan besloot om aan een bike tour deel te nemen en nog steeds geen reden had om de App van Apple niet te geloven (hier niet meer gecheckt btw) ben ik zonder zonnebrand en bepakt met trui van huis gegaan. Gelukkig was het weer echt fantastisch en is het enkel jammer dat ik de aftersun voor me zie staan, denkbeeldig op een kastje in Tilburg :(.

De bike tour was echt heel leuk, heel veel toeristen heb ik niet gezien in Bogota, maar met onze bike tour, hoe kan het ook anders toch nog wel een stuk of 10 Nederlanders op een groep van 30 (aantallen bij benadering maar jullie kunnen het toch niet controleren ;), maar je snapt het idee ). De tocht was zo’n 14km en besloeg dus maar een heel klein deel van een stad waar wel 9 miljoen mensen wonen. Naast het fietsen zijn we fruit gaan proeven op een fruit markt, koffie drinken bij een koffie fabriek, een break gehad in het oudste stadspark van Bogota en hebben we een lokaal traditioneel spel gespeeld waarbij je met gewichten naar een bak met klei en buskruit gooit.

Ontmoeting met I en M

Al bij de start van de bike tour maakte ik kennis met I en M, twee jonge dames uit Nederland. I woont al 7 jaar in Colombia en M is een paar dagen bij I op visite om vervolgens alleen verder te reizen richting Medellin. Onderweg heeft ze nog een tussenstop op een koffie plantage waar ze met 2 vrienden heeft afgesproken die op wereldreis zijn en op dit moment dus ook in Colombia zijn. Ik had zelf nog geen planning anders dan vertrekken uit Bogota en heb mezelf uitgenodigd voor deze busrit van 8 uur om mee te reizen…. Verder heeft I ons nog er van overtuigd dat we een Colombiaanse special moesten proeven… Warme chocolademelk met kaas, don’t try this at home is het advies want de kaas in NL heeft toch een iets andere smaak. Hier was het best lekker, maar een aanrader…? Verder zijn M en ik nog naar het Museo Botero geweest en hebben we net voor zonsondergang aan de voet van de berg gestaan met het mooiste uitkijkpunt van Bogota, samen met nog een 35321 mensen die allemaal met een kabelbaantje naar boven wilde gaan. Dat ging hem dus nie worden nie, we zijn maar voor een cerveza gegaan in het oude stadscentrum “La Candelaria”.

Planning met potlood

Een hele ruwe schets van hoe mijn vakantie er mogelijk verder uit zou kunnen komen te zien is… Bogota -> 🚍koffie plantage (Salento meen ik) -> 🚍Medeliln rond oud en nieuw -> ✈️Cartagena -> 🚍Santa Marta (5/6 dagen hike naar verloren stad, retourtje) -> ✈️ Leticia -> 🚣5 dagen Jungle in de Amazone (Colombia / Peru / Brazillië)??? -> ✈️Bogota -> ✈️ Amsterdam (21 / 22 jan).

Hasta pronto

Green people Watching From AboveFruit marketGraffitiBike tourGraffiti

Een gedachte over “Colombia part 1: Bogota

Reacties plaatsen niet mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *