Colombia part5: Santa Marta

Na een busrit van ongeveer 5 uur, die voor Colombiaanse begrippen heel comfortabel was ben ik gearriveerd in Santa Marta. De jongeman die het hostel runt spreekt nog goed Engels ook, eindelijk even geen miscommunicatie :).

Op zoek naar een nieuwe rugzak voor op de buik (2 jan.)

Wie wel eens gebackpacked heeft, of wel eens een backpacker in het wild heeft gezien, weet dat een rugzak is bedoeld om op je buik te dragen wanneer je op je rug al een grote rugzak hebt, een zgn. backpack dus. Zonder backpack is een rugzak uiteraard gewoon weer rugzak. Vorig jaar heb ik een nieuwe aerodynamische gekocht voor de reis naar Nicaragua, deze bleek toen al aan de krappe kant, maar toen had John nog een grote tas bij zich waardoor ik er niet heel veel hinder van had. Nu ben ik alleen en is deze tas echt te klein gebleken, eindelijk heb ik in Santa Marta wat tijd om te gaan shoppen. Gelukkig is er grote shoppingmall 3 blokken van het hostel vandaan met een prima winkel voor rugzakken wist de jongeman van het hostel te vertellen. Zowel de winkel als de tas had ik snel gevonden :). Verder bleken ze op de 2e verdieping het allerschattigste dat ik ooit heb gezien, een soort van scooter safari voor jonge kids. Kinderen kunnen dus op een leeuw, beer of ander soort dier zelf rondjes rijden over de 2e verdieping, eventueel kan papa of mama achterop. Via het met Colombianen overladen strand ben ik terug gelopen naar het hostel om vervolgens 12 uur te gaan slapen.

Animal rides - Santa Marta

Dit is geen foto die ik heb gemaakt en ook niet hetzelfde winkelcentrum, maar het geeft wel een indruk.

Santa Marta small beach image

Santa Marta blijkt Santa Marta niet te zijn (3 jan.)

Toen ik in de ochtend wakker werd had ik een aantal berichtjes van M uit Cartagena dat ze naar Taganga gaan (een plaatsje dichtbij Santa Marta) en of ik daar met hun een kamer wil delen. Zo gezegd, zo geregeld dus. Hun plan sluit aan bij die van mij om naar Punta Gallinas te gaan, het noordelijkste punt van Zuid Amerika, ook denk ik nog over Ciudad Perdida (lost city), maar die 200€ kan ik nog goed gebruiken voor de jungle (Amazone) in het zuidelijkste puntje van Colombia. Ook wat betreft tijd lijkt het me beter om die stad maar niet te gaan zoeken ook al zijn de reviews echt geweldig. Het stond toch al in de planning, maar nu iets concreter om naar reisbureau Magic Tours te gaan down town en daar e.e.a. uit te zoeken, nu niet voor mij alleen maar voor ons 4-en. Eerst even wat rond gewandeld “down town”, wat echt wel gezelliger is dan de omgeving van mijn hostel. Vervolgens naar Magic Tours waar ik heb kunnen regelen dat ik een contante aanbetaling deed van 50% van het totaalbedrag. Contant zodat ik het volledige bedrag terug zou krijgen als de andere 3 het niet met de prijs eens zouden zijn. Hiervoor moest ik eerst even $1.160.000 pinnen, gelukkig ben ik niet in de USA want daar zou het me vermoedelijk niet zijn gelukt :D. Ondertussen begon mijn maag signalen af te geven dat het wat vulling wenste. Al snel vond ik een restaurant met langoustine op de kaart, eerst liep ik verder omdat 60.000 peso’s voor een maaltijd wel echt heel veel geld is, in NL krijg je zo’n beestje echt niet voor 17€ en dus ben ik terug gegaan. Eenmaal de beestjes geserveerd (voorafgegaan door een overheerlijke garnalen soep), keek het voltallige personeel toe hoe die gringo op slippers de beestjes te lijf zou gaan, hoe gênant is dat. Gelukkig had ik toegang tot de www en kon ik Googlen op “how to eat a langoustine” en dankzij deze website is een totale afgang bespaard gebleven. Na $110.000 (iets meer dan 30€) voor deze voortreffelijke maaltijd neer te hebben gelegd was het tijd om naar huis te gaan. Dit bleek nog niet zo handig, want zelfs met adres en een offline Google Maps begreep de taxichauffeur niet waar ik moest zijn. Het probleem zat hem dus in het feit dat het hostel niet is gelegen in Santa Marta, maar in El Rodadero, een andere stad met wel in regio Santa Marta. Een detail dat in het hostel voor het gemak maar vermeden wordt, die houden gewoon Santa Marta aan.

Santa Marta down toen beachLangoustines in Santa Marta

Rustige dag in S.M. (4 jan.)

Vandaag weinig gedaan, enkel supermarkt, zwemmen in de zee en door de stad gewandeld. Ow ja, ook nog mijn oude rugtas naar het postkantoor gebracht met wat extra spullen er in die ik niet (meer) nodig denk te hebben deze reis. Tenminste toen de aardige Spaanse dame klaar was met rekenen heb ik de tas maar mee terug genomen naar het hostel. Besloten de spullen toch maar ook de rest van de reis heel graag mee te dragen. De tas waar ik vorig jaar nog 80€ voor betaalde heb ik de hostel manager blij mee gemaakt omdat ik die onmogelijk ook nog mee kon nemen. De beste en aardige mevrouw had voorgerekend dat het iets meer dan $5201080,5000 zou kosten om de tas te vervoeren naar Bogota, vervolgens naar Amsterdam en tot slot naar Tilburg. Voor de mensen die niet meteen zijn gaan rekenen, denk hierbij aan €1.500,-. Geen idee hoe ze bij het bedrag komt, maar het is haar werk en niet dat van mij dus ik ga er vanuit dat ze weet wat ze doet.

Morgen vertrek ik dus naar Taganga voor een kleine week inclusief 4 dagen trip naar Punta Galinas. Hopelijk is het hostel Divanga daar net zo tof als hier Casa Marinamar hostel…

N.B.: klein detail… Ik was de eerste Nederlander die verbleef in dit hostel :D, zelfs de eerste Nederlander die de hostel manager ooit heeft gezien. Overigens zei hij dat sproeten sexy zijn in Colombia, een beetje awkward, maar wel goed om te weten dat dat hier een schoonheidsideaal is :).

Vanuit de hangmat op de veranda van Casa Marinamar hostel - Santa Marta

Gecko die vogelgrluiden maakt - Santa Marta

Deze tegekke beestjes hielden de insecten (voor een deel) weg. Ze hielden me voor de gek door het getjirp van een vogel te maken, waardoor ik een tijdje tevergeefs naar een vogel heb gezocht waarna de hostel manager vertelde dat de gecko’s (cukuice) zijn.

 

Vanuit de hangmat op de veranda van Casa Marinamar hostel - Santa Marta

2 gedachten over “Colombia part5: Santa Marta

    1. MarkMark Bericht auteur

      Thnx voor het compliment. Ja, hier kennelijk wel, maar denk toch wel dat het eerder de sproeten zijn in plaats van het haar ;).

Reacties plaatsen niet mogelijk.