Daten is leerzaam

Waar ik tot vorig jaar wel eens ooit een date had, heb ik afgelopen wat meer gedate en de conclusie is… Lekker doen mensen, het is echt leuk en leerzaam. Normaal start je natuurlijk een een verhaal hoge kwaliteit blog niet met een conclusie, maar dan ben ik natuurlijk ook niet echt doorsnee ;D. De echte conclusie is misschien wel dat het daten nog niet tot een relatie heeft geleid. Oeps doe ik het weer.

Wat betreft karakter, opleiding/ werk en uiterlijk heb ik nog geen gemeenschappelijke deler in de dates kunnen ontdekken. Dat past ook wel bij mij, aangezien ik geen heel rechtlijnig karakter heb en veel dingen leuk of mooi vind. Zo dus ook bij mij interesse in vrouwen blijkt. Zelf denk ik dat ik redelijk direct, open en eerlijk ben. Dat is dan ook wel een must have bij een eventuele partner. Of iemand dat ook daadwerkelijk is, daar kom je met een paar dates echt niet achter. Wat betreft de andere zaken heb ik natuurlijk voorkeuren en niets menselijks is mij vreemd.

Sinds afgelopen zondag heb ik me sinds een half jaar weer eens gewaagd op het gebied van online daten. Ik ging met de trein van Tilburg naar Rotterdam en terug en je moet toch iets te doen hebben. Hoppa Tinder weer geïnstalleerd en er voor gekozen om Paiq eens een nieuwe kans te geven.  De smaak van het swipen op Tinder had ik al snel weer te pakken. En Paiq? Dat is precies het tegenovergestelde. Waar je bij Tinder bijna oneindig vlees kunt keuren wel overwogen objectief, vele dames kunt beoordelen, heb je bij Paiq maar enkele matches. Daarvan zie je niet eens een foto. Pas als je genoeg met elkaar chat krijg je ook de mogelijkheid om foto’s van elkaar te zien. Dit stadium had ik nog nooit bereikt omdat ik voorheen vooral op Pepper zat. Waar je bij Tinder dames wegkruist die kinderen hebben of er uit zien als iemand van 40 terwijl ze claimen 28 te zijn, gaat het bij Paiq meer om de inhoud.

Inmiddels ben ik met wat dames op beide “dating dingen” aan het chatten. Een dame op Paiq liet al heel snel een eerlijke indruk achter. Paiq heeft ons gematched, waarschijnlijk omdat we beide interesse hebben voor reizen. Waar Paiq geen rekening mee heeft gehouden, maar wat de dame in kwestie zelf gelukkig al snel vertelde, is dat ze tijdens haar laatste reis in verwachting was. WTF, ze is moeder, had ik de “niet kinderen filter” niet aangezet dan? Anyway, het gesprek is leuk en praten kan nooit kwaad, ik zit niet voor een uurloon te chatten en ik ben ook niet desperate op zoek. Na wat chatten kwam er een linkje te staan… ‘Je kunt nu foto’s bekijken…’, hopen dat ze lelijk is. Helaas, ze ziet er nog goed uit ook. Waar ik 24 uur eerder nog stellig tegen S. zei dat ik geen vrouw wil die al kinderen heeft, blijk ik onbewust toch ook hersencellen te hebben die daar minder stellig in zijn. Overigens cancel ik op Tinder nog steevast alle dames die foto’s met kinderen er op hebben.

Conclusie: Daten is leuk, maar vooral ook leerzaam om jezelf te leren kennen.