Nicaragua – de voorbereidingen

Eind november zou ik naar Nicaragua vertrekken om daar voor een maand te backpacken en samen met John het land te verkennen. deze datum van 29 november was een keiharde deadline voor een hoop dingen.

Waar ik op mijn werk bij Prezent Internet nog 2 dagen extra speling gekregen om me voor te bereiden op de vakantie bleek dit achteraf planningstechnisch niet helemaal goed uit gekomen. Het gevolg… woensdag tot laat gewerkt. Donderdag had ik tijd om alles in te pakken, te kopen wat er ontbrak en goed voor te bereiden op de reis. Ook hier kwam een kink in de welbekende kabel, er kwam nog een retourtje Tilburg – Loosdrecht tussendoor. Daaruitvoort kwam nog een heel aantal uurtjes werk voor Planware met dingen die af moesten zijn voordat ik op vakantie ging.

Vrijdag is een van de eerste dingen die ik heb gedaan… Mijn trouwe bruine viervoetige huisgenoot Bruce naar het dierenhotel (klinkt meteen een stuk beter dan pension) gebracht. Hij blijft daar gedurende mijn vakantie, hij heeft het daar altijd naar zijn zin. Ik heb andere opties bekeken, maar uiteindelijk dan toch voor het pension dierenhotel gekozen.

Gelukkig heb ik vrijdag ook nog de tijd genomen om in elk geval op tijd mijn spullen bij elkaar te verzamelen en te kopen. Verder tot in de nacht bezig geweest mat spullen verzamelen, rugzakken inpakken, verloren spullen uiteindelijk terugvinden, etc…

Na 4 uur slapen, hop in de auto naar Schiphol, gelukkig was mijn vader gek genoeg om mij in de vroegte weg te brengen :). De reis van thuis naar de Turrtle Lodge in Leon waar we nu verblijven was 23 uur. Vliegen met United is echt goed te doen. Eindelijk tijd om mijn Lonely Planet open te slaan en wat van het land te leren :D. Gelukkig heb ik af en toe ook nog mijn ogen kunnen sluiten. Echt uitrusten in het vliegtuig… dat hoef ik jullie niet te vertellen hoe dat dat gaat.

Aangezien ik hier ’s avonds pas laat ben gearriveerd en we enkel een kleine ronde door het centrum heb gelopen kan ik alleen af gaan op mijn eerste indrukken. Die zijn voornamelijk… Wat is het weer hier lekker in de avond (en nu om half 7 in de ochtend ook). De mensen lijken aardig en het lijkt ook allemaal nog best mooi hier. Maar ik heb dus ook nog niet veel gezien.

Als ik zin heb zal ik in de loop van de komende 4 weken, want ja zo lang blijf ik weg :D, nog updaten.

Ps: mochten er mensen zijn die na het lezen van mijn blog, geïnteresseerd zijn om in mijn huis te kijken wat voor waardevolle spullen ik bewaar… Bespaar je de moeite want er is niets te vinden, als ik heel veel om spullen gaf zat ik nu niet hier :D.

Een gedachte over “Nicaragua – de voorbereidingen

  1. ino

    Mooie foto’s koekerd!
    Veel plezier daar en blijf bij die schilpadden uit de buurt.
    Voor je het weet wordt je er naast een wakker 😉

Reacties plaatsen niet mogelijk.