Interesses

Waarin ben ik geïnteresseerd?
Het antwoord hierop is kort: veel te veel
Om toch maar een aantal zaken op te noemen waar ik me momenteel mee bezig houdt:

Programmeren

Een van de dingen waar ik al heel wat jaren mee bezig ben is programmeren. Als jongetje op de basisschool hield ik me hier al mee bezig. Ik heb nog nooit een opleiding gevolgd voor het programmeren en heb dus alles mezelf aangeleerd. Later heb ik gelukkig wel veel bij kunnen leren van collega’s en stackoverflow (bijbel/ form voor elke programmeurs). Doordat ik teveel dingen leuk vind heb ik me er bij neergelegd dat ik niet de beste programmeur ever wordt, het gaat me redelijk goed af maar er zijn veel betere programmeurs dan ik ben en dat is wat mij betreft prima.

Organiseren

Organiseren geeft voldoening, net als programmeren is dit ook een vorm van iets creëren. Dit jaar organiseer ik (mede) de 6e editie van het Nederlands Kampioenschap Banaanvaren, iets dat als een grapje begon maar ook dit jaar gaan we voor de minimaal 300 deelnemers. Organiseren was ook een van mijn hoofdtaken bij De Voltage – Indoor Entertainment, daar hebben we ook feesten georganiseerd voor bijvoorbeeld 1500 mensen. In 2003 hebben ik samen met voornamelijk wijlen Toon Dreamworld On Wheels georganiseerd, een evenement met als onderwerp “alles op wielen”. Een lang gekoesterde wens is om ooit nog een festival(letje) te organiseren, helaas ontbreekt het me nu nog aan tijd, mocht ooit de gelegenheid er wel zijn dan gaat dat zeker nog komen.

Reizen

Een groot deel van mijn werk heb ik geleefd als workaholic, ook dit heeft weer zijn oorsprong bij teveel dingen leuk vinden en een iets te groot verantwoordelijkheidsgevoel. Hierdoor heb ik mezelf wat te kort gedaan op het gebied van het ontdekken wat de wereld nog meer te bieden heeft. Echt spijt heb ik niet maar als ik dan toch iets anders zou doen indien ik mijn leven opnieuw mocht indelen. Dan zou ik toch wat meer zijn gaan reizen. Maar het is hier nooit te laat voor, dus er gaan nog wel wat reisjes komen. De tofste stad die ik ooit heb gezien is New York, maar dat hoor ik van meer mensen, die wel wat meer hebben gereisd dan dat ik heb gedaan. Overigens is het niet zo dat ik niets heb gezien, waar ik o.a. wel ben geweest… Thailand, Egypte, Curaçao, Bosnië, New York, Brazilië en nog wat landen/ plaatsen in Europa. Dit jaar staat midden Amerika nog op de planning, een tripje door Europa en ook wil ik nog een keer terug naar New York.

Wat mensen beweegt

Wat ik echt fascinerend vind is wat mensen er toe beweegt om bepaalde dingen te doen of juist niet te doen. Wat vindt men interessant en wat hekelt men. Dit kan op individueel niveau, maar ook grosso modo waarin mij dat laatste meer interesseert dan het individu. Niet omdat ik me niet in mensen op zich interesseer, integendeel. Commercieel gezien denk ik dat groepen interessanter zijn dan een enkel persoon. Ook hier heb ik niet voor op school, gezeten en kan ik er dus helemaal naast zitten marketing technisch gezien, toch denk ik dat dat niet het geval is. Bij mijn werkzaamheden als webdeveloper/ support medewerker/ eigenaar van Planware BV wordt ik met regelmaat verrast door vragen en/ of handelingen van een eindgebruiker. Waar anderen denken dat een “gebruiker” te dom is, is mijn uitgangspunt dat mijn/ ons product dan niet voldoet en vervolgens is het de leuke taak om hier een oplossing voor te bedenken. Overigens is dit altijd in strijd met budgetten en tijd, maar dat maakt de uitdaging des te leuker. Verder vind ik het ook ontzettend interessant om te zien waar wij als zijnde kuddedier gedreven door hebberigheid/ jaloezie en andere heel menselijke trekjes bepaalde dingen doen. Heerlijk om hier over te lezen en na te denken.

Automatiseren

Ik heb het geprobeerd maar ik ben absoluut niet geschikt voor lange repeterende handelingen. In mijn schooltijd heb ik meerdere bijbaantjes gehad in de fabriek maar keer op keer was ik hier al heel snel op uitgekeken, dwaalde mijn gedachten af en begon ik ook fouten te maken. Zodra iets gedurende een langere tijd herhaaldelijk uitgevoerd moet worden ga ik toch nadenken hoe dat gemakkelijker kan. In de praktijk komt dit voornamelijk neer op online zaken omdat ik daar het gemakkelijkst uit te voeten kan. Maar ook over andere praktische zaken vind ik het wel heel erg leuk om over oplossingen na te denken. Gelukkig hoef je in het leven ook niet altijd alles zelf te doen :).

Nog veel meer…

Ik zou hier eigenlijk wel een heel boek over kunnen schrijven en dat is dan ook meteen mijn handicap. Vaak denk ik wel eens dat ik gewoon 1 ding ontzettend goed zou willen kunnen en me daarop zou focussen. Dan zou ik een stuk meer tijd hebben en niet net als nu het geval is met regelmaat ’s nachts wakker worden met weer een nieuw werelds idee of inzicht in iets wat me bezig houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *